nedeľa 23. júla 2017

Hamilton môže v Singapure vyrovnať počet víťazstiev Ayrtona Sennu

"Ako chlapec som Sennu sledoval a bola by to česť sa mu vyrovnať. Teraz ma od toho delí len jedno víťazstvo, ale dúfam, že ich pridám ešte viac. Nesmieme ale zabudnúť, že keby nezahynul, mal by tých víťazstvo oveľa viac, "uviedol Hamilton na adresu Sennu, ktorý prišiel o život pri Grand Prix San Marína v roku 1994.

Vyrovnať sa mu môže vo 161. závodu kariéry a práve toľko štartov v MS absolvoval Senna. Tridsaťročný pilot Mercedesu má však v prvom rade iný cieľ.

"Hlavne bojujem o titul. Necítim žiadny zvláštny tlak, ale keď sa to podarí teraz alebo iný víkend, bude to veľmi emotívne, "povedal Hamilton. Po víťazstvách v predchádzajúcich pretekoch v Taliansku a Belgicku má na čele šampionátu náskok 53 bodov pred tímovým k olegom Nemcom Nicom Rosbergom.Vlani sa práve v Singapure zlomil boj o titul medzi oboma jazdcami Mercedesu. Rosberg pre technické ťažkosti nedošiel a musel prepustit prvé miesto v seriáli Hamiltonovi, ktorý už vedenie nepustil.

Rosberg sa netají tým, že mu okruh s 23 zákrutami príliš nesedí, ale v súčasnej situácii vraj nemá čo stratiť. "Viem, že som dosť rýchly na to, aby som tu mohol vyhrať. Dúfam v bezproblémový víkend, aby som mal príležitosť tú striebornú beštiu pustiť z reťaze, "uviedol nemecký jazdec, ktorý tento rok vyhral tri preteky.

Hamilton tento rok dominuje kvalifikáciám, v dvanástich Veľkých cenách štartoval z prvej pozície jedenásťkrát a v Singapure hrá pole position obvykle kľúčovú rolu.Zo siedmich pretekov na mestskom okruhu Marina Bay triumfoval víťaz kvalifikácia päťkrát.

"Vyhral som tu dvakrát a vždy z pole position, čo dokladá, aká dôležitá tu kvalifik� �cia je. Nebude jednoduché pridať tretie víťazstvo, ale momentálne sa mi darí, takže budem bojovať o hetrik, "vyhlásil Hamilton, ktorý pred rokom ukončil trojročné kraľovanie Nemca Sebastiana Vettela singapurskému závodu. Tiež štvornásobného majstra sveta môže Brit dohnať, pretože pilot Ferrari sa delí s 41 triumfy sa Sennom o tretie miesto v historickej tabuľke.

Vettel ako jediný tento rok dokázal narušiť hegemóniu jazdcov Mercedesu, keď vyhral Grand Prix Maďarska.Na treťom mieste priebežného poradia má stratu 21 bodov na druhého Rosberga.

Kvôli rozsiahlym lesným požiarom v Indonézii sa Singapur v posledných dňoch zahalil do hustého dymu, ktorý zhoršuje viditeľnosť. Program Veľkej ceny by to však podľa organizátorov nemalo nijako narušiť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára