piatok 21. júla 2017

Judista Petříkov: Najlepší výsledok na MS? Taký, ktorý priblíži Rio

Rok pred ich štartom v brazílskom Riu je totiž svetový šampionát, ktorý Petríkov v Kazachstanu Astane svojim vystúpení v najľahšej mužskej hmotnostnej kategórii do 60 kg pomyselne otvorí, práve bránou do olympijského Ria. "Veľa napovie, kto si štart na olympiáde vybojuje," pripúšťa hradecký judista, ktorý sa perie o svoju tretiu olympiádu. Peking v roku 2008 absolvoval, Londýn o štyri roky neskôr mu tesne unikol.

Tentoraz má ťažkú ​​olympijskú kvalifikáciu rozbehnutú veľmi dobre. Necelý rok pred konečným verdiktom olympijského rebríčka sa v ňom drží zhruba uprostred poradí borcov, ktorí môžu so štartom v Riu počítať.Majstrovstvá sveta ho môže k brazílskym brehom výrazne posunúť.

"Ide o turnaj, ktorý je oproti iným až niekoľkonásobne lepšie bodovaný. Tu je za jedno kolo toľko bodov, ako na niektorých za celé víťazstvo, "vysvetľuje Petríkov," keby sa mi v Astane podarilo dostať potrebné na deviate miesto, už by bolo Rio isté tak na osemdesiat percent. "

splniť túto úlohu však nebude vôbec jednoduché. V Petřikovově kategórii sa môže v závode predstaviť aj päť desiatok borcov a veľa môže záležať na žrebe.Ten vie byť krutý zvlášť vo chvíli, keď za súpera hneď na začiatku prizná niekoho z veľkých favoritov. "Bohužiaľ toto sa stane, napríklad v poslednej dobe čo veľká súťaž, tak proti sebe mám v prvom či druhom kole vicemajstra sveta," poznamenal Petríkov, ktorý s podobným scenárom musí počítať aj preto, že sa pri žrebovaní nedostane medzi šestnásť nasadených, "napriek tomu je v pavúku vždy niekoľko okienok, cez ktoré sa dá preliezť veľmi vysoko. "

predolympijske džudistickú sezóna doznala už v samotnom priebehu nečakané zmeny. Majstrovstvá Európy, ktoré malo byť na jar v Glasgow, bolo totiž tomuto škótskemu mestu odňaté a šampionát sa potom odohral v júni v Baku v rámci Európskych hier.

"Kvôli tomu sme museli predsa len trochu prerobiť program.Zaradili sme sústredenie v Slovinsku, bol som na dvoch sústredeniach v Rusku, do toho sústredenie v Hraniciach, "vypočítava Petríkov hlavné body prípravy na svetový šampionát. Pridať musia aj závod Grand Slam v ruskom Tjumen, kde však vypadol hneď v prvom kole. "Mal som ten zápas výborne rozbehnutý, ale v závere som urobil chybu a dosť nezmyselne prehral," mrzí hradeckého judista.

Práve niečo podobné by nerád teraz zažil v Astane. "Po fyzickej a technickej stránke je pripravený dobre.Ide len o to, aby nevypla hlava vo chvíli, keď je zápas dobre rozbehnutý, "uviedol Pavel Petríkov starší, otec a tréner v jednej osobe," v tých chvíľach prichádzajú strach o výsledok a chyby. "


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára