štvrtok 20. júla 2017

Lafata po zranení zavelil k obratu: Výsledok dobrý, výkon kostrbata

"Rozhodne nie je ideálne, keď takto naskočíte rovno do ostrého zápasu. Ale na druhú stranu niečo odtrénováno mám a veľa mi pomohli ostatní chlapci na ihrisku, "povedal Lafata.

Práve sparťanský kapitán zavelil k veľkému obratu. Letenskej mužstvo ešte desať minút pred koncom zápasu prehrávalo, ale potom…

Tridsaťtriročný útočník si v pokutovom území naskočil na center z rohového kopu a strelil svoj 159. gól v samostatnej českej lige. Nikto v najvyššej súťaži nedal viac gólov.

Sparta vo zvyšku zápasu zásluhou Bořka Dočkala a Kehindeho Fataie pridala ešte dva góly a vyhrala 3: 1.Po remízach 0: 0 v Jihlave a bet 365 2: 2 na ihrisku CSKA Moskva si pripísala prvé víťazstv o v novom ročníku.

"Keby Sparta nemala Davida Lafata, tak ten zápas treba nezvládne," premýšľal ostravský tréner Radomír Korytář.

A sparťanský bet365 mobil tréner Zdeněk Ščasný doplnil: "David je pre nás strašne dôležitý. Celý zápas vlastne otočila jeho gólová hlavička. Keby sme ho mali už pred týždňom v Jihlave, tak by sme napríklad jednu šancu premenili.


Náš výkon tam bol zlý, ale s ním by sme to potrebné zvládli. "

Lafata maródil dva mesiace. Na začiatku júna sa zranil na reprezentačnom zraze a odvtedy neodohral ani jeden zápas. Akoby mu však dlhá pauza neuškodila.

Veď pokojne mohol dať viac ako jeden gól!V prvom polčase však bránu v dobrej pozícii prestrelil, po prestávke hlavičkoval tesne v edľa a v závere ešte tečoval strelu Martina Frýdku tiež tesne mimo.

"Vždy chýbal kúsok. Niekedy to tam padne, inokedy nie. Ja som rád aspoň za ten jeden gól a za to, že sme vyhrali, "poznamenal Lafata. "Každopádne zápas sa nám vydaril hlavne výsledkovo, výkon by ešte bet365 stavky taký kostrbata. Ale za to víťazstvo sme hrozne radi. "

V minulosti bol zvyknutý biť sa na hrote sparťanského útoku sám.Ale úradujúci vicemajster v lete zmenil herný systém, takže nastupuje len s tromi obrancami a naopak dvoma útočníkmi.

"Tu sa furt rieši nejaký systém, ale na ihrisku je jedenásť hráčov a ja v tom žiadny problém nevidím," vyhlásil Lafata. "Ak hráme na dvoch útočníkov, alebo len na jedného…Rovnako je to nakoniec o dobývanie brány. Takže v systéme to nie je. "

Skúsený kapitán bude pripravený aj v stredu v odvete 3. predkola L igy majstrov proti CSKA Moskva (prvý zápas 2: 2). Sparta potrebuje vyhrať alebo remizovať 0: 0 či 1: 1, aby postúpila do štvrtého kvalifikačného kola.

"Veríme, bet365 bonus že to vyjde. Čaká nás veľa práce a bude ťažké to dotiahnuť k postupu.Verím, že nás poženie zaplnená Letná a že to zvládneme, "dodal Lafata.

bet365

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára